+34 620 297 105 rpares@palaucowork.com

Que és el COWORKING?

Va néixer fa tot just una dècada, el concepte de coworking es va importar ràpid a Catalunya des dels Estats Units. Consisteix a oferir un espai compartit de treball per a professionals que no volen o no poden costejar un local per a ells sols, amb totes les despeses fixes que això suposa.

Resum en línies generals de com funciona el coworking:

1. Es comparteix l’espai i s’estalvien despeses. És la filosofia bàsica del coworking: no has de pagar un local sencer ni moltes de les seves despeses associades (llum, aigua, Internet), sinó simplement pagar una quota per utilitzar aquest espai i aquests serveis. Comparteixes espai amb altres treballadors independents interessats igual que tu en beneficiar-se d’aquests avantatges.

2. Normalment no es comparteixen els ordinadors, cada un es porta el seu material habitual de treball personal, com el seu portàtil o tauleta.

3. El menjar es fa en comú. Aquesta és una altra dels avantatges dels espais de coworking, sobretot si no t’agrada menjar en soledat, i és precisament un dels moments més apropiats per socialitzar amb la resta de treballadors.

4. És perfecte si vols conèixer a altres freelance, no necessàriament de la teva mateixa professió. De fet, és un mètode ideal per posar-te en contacte amb professionals que ofereixin serveis complementaris als teus i que en un futur puguin convertir-se en socis o clients. Conèixer altres persones amb altres inquietuds i coneixements sempre és enriquidor, d’altra banda.

5. Depenent de la ciutat i la zona on es trobi, el preu poden rondar entre els 100 i els 400 euros al mes. En el cas espanyol, va començar a implantar-se a Madrid i també a Catalunya a Barcelona, encara que altres ciutats de grans dimensions fa anys que estanimplantant també aquests serveis (Bilbao, Màlaga o Sevilla, per exemple). En alguns casos s’exigeix un contracte de permanència mínima, de manera que l’ideal és consultar abans totes les condicions.

6. El coworking no és només compartir un espai d’oficines, encara que sigui el més habitual. També hi ha coworking en espais com tallers i magatzems.

Fent una recerca ràpida a Google pots veure tots els espais de coworking que s’ofereixen actualment per a professionals arreu del món. Hi ha nombroses pàgines web molt útils per localitzar-los.

Consisteix a oferir un espai compartit de treball per a professionals que no volen o no poden costejar un local
per a ells mateixos

El Palau CoWork de La Seu de Urgell te ofrece la posibilidad de alquilar un despacho o punto de trabajo para diferentes tipos de actividades según tus necesidades.

Síguenos

ENGLISH TRANSLATION
COURTESY OF/Gert JJ Boshoff (ZA)